BMW 220i Gran Coupe se extinde cu un nou stil de caroserie

De-a lungul anilor au existat modele Seria 4, Seria 6 și Seria 8 Gran Coupe, iar acum aceeași abordare este aplicată pentru prima dată pentru Seria 2, devenind cel mai mic model BMW Gran Coupe de până acum. Scopul este de a atrage clienți mai tineri.

Printre rivali se numără Mercedes-Benz CLA și Clasa A sedan și Audi A3 sedan. Seria 2 Gran Coupe este (neoficial) versiunea berlină a Seriei 1 hatchback, pe care BMW o numește un coupe cu patru uși. În afară de caroseria mai elegantă și portbagajul convențional în locul unui hayon, este practic aceeași mașină pe dedesubt. Mașina împrumută de la Seria 1 tracțiunea față, doar geamurile fără ramă ale ușilor și forma exterioară îi conferă eticheta aspirațională de Gran Coupe.

Design exterior distinctiv

La exterior, silueta dinamică și alungită, precum și geamurile fără rame de pe toate cele patru uși îi oferă un look sportiv. În spate, limbajul de design inspiră dinamism, acesta fiind subliniat de blocurile optice, iar între ele se află o bandă neagră, lucioasă care trece pe mijlocul capacului portbagajului.

Interiorul este foarte similar cu cel al Seriei 1, cu modificări minime. Pachetul M Sport vine cu detalii strălucitoare ce imită aluminiul, dar și cu o gamă largă de culori pentru iluminarea ambientală. Se mai adaugă un volan multifuncțional, acoperit cu piele groasă și scaune sport îmbrăcate cu pânză. Pe mașina testată exista un head-up display care s-a dovedit a fi suficient de clar și de luminos chiar și în momentul în care lumina soarelui bătea foarte tare din față. Cabina oferă o calitate la cote foarte mari, arată bine și este aproape perfectă din punct de vedere ergonomic.

Dacă nu ai mai fost niciodată într-un BMW vei avea nevoie de foarte puțin timp pentru a te familiariza cu conceptul de operare, iar apoi vei constata că este surprinzător de intuitiv de utilizat. Se poate naviga prin stemului de infotainment direct prin intermediul controlerului iDrive sau cu ajutorul ecranului tactil. Poți configura meniul principal în funcție de propriile preferințe. Există și funcții de operarea prin comenzi vocale (disponibile opțional), care pot fi activare prin rostirea sintagmei „Hey BMW”. Se observă cât de rapid este sistemul de infotainment, inclusiv controlul vocal.

Facebook
WhatsApp
Abonare Newsletter

Ştiri OkAuto.ro ✔️

Abonează-te acum la Newsletter-ul nostru şi primieşti unltimele noutăţi pe email.

  • Nici un comentariu
  • Adaugă Comantariu

    Articole Similare

    DETALII PROGRAMUL RABLA 2022

    Pentru vehicule cu motor pe combustie sau hibrid fără Plug-In Programul RABLA are la bază acordarea unei tichet în valoare de 6.000 lei pentru o mașină veche