Ce lichide trebuie completate în mod regulat la o mașină electrică?

Prețul de achiziție pentru o mașină electrică este mai mare, dar pe termen lung acesta va fi amortizat. Cei care dețin o mașină cu motor termic sunt obișnuiți cu întreținerea de rutină care trebuie făcută periodic. Pe de altă parte, o mașină electrică (EV) este mult mai simplu de întreținut.

Avantajele frânării regenerative, mai puține piese în mișcare și mai puține lichide decât un vehicul tradițional înseamnă că o mașină ”verde” are costuri de întreținere mult mai mici.

Cum diferă întreținerea la o mașină electrică față de una obișnuită?

Când vine vorba de întreținere, există unele diferențe notabile între mașinile electrice și cele cu motor termic. Atunci când se iau în considerare avantajele și dezavantajele mașinilor electrice, simplitatea structurii este un plus important.

Un vehicul tradițional are o gamă complet diferită de piese care vor trebui întreținute (ulei, sisteme de răcire, bujii, pompe de combustibil etc.). Pe de altă parte, majoritatea mașinilor electrice au trei elemente principale: motorul, invertorul și încărcătorul. Bateria este, de asemenea, foarte importantă.

Bateria va deveni mai puțin eficientă în timp și în cele din urmă va fi necesară înlocuirea. Cu toate acestea, schimbarea bateriei nu este clasificată ca „întreținere regulată”. Asta pentru că poate dura cel puțin 10 ani până va necesita înlocuirea. Mulți producători oferă o garanție a componentelor trenului de rulare pentru aproximativ 8-10 ani.

Facebook
WhatsApp
Abonare Newsletter

Ştiri OkAuto.ro ✔️

Abonează-te acum la Newsletter-ul nostru şi primieşti unltimele noutăţi pe email.

  • Nici un comentariu
  • Adaugă Comantariu

    Articole Similare

    DETALII PROGRAMUL RABLA 2022

    Pentru vehicule cu motor pe combustie sau hibrid fără Plug-In Programul RABLA are la bază acordarea unei tichet în valoare de 6.000 lei pentru o mașină veche